Ontmoet en Doe

Ontmoet en Doe

Op dit moment werk ik aan een nieuw project ‘Ontmoet en Doe‘.

Home

Ontmoet en Doe‘ is een duurzaam sociaal initiatief dat sociale contacten van ouderen faciliteert en versterkt. Hoe? Door ouderen te laten deelnemen aan activiteiten en ze te verbinden met gelijkgestemden.

Ontmoet en Doe verbindt profielen door te kijken naar gemeenschappelijke interesses, zoals deze door gebruikers zelf zijn opgegeven. Als er een match is tussen profielen, ontvangen deze gebruikers suggesties voor lokale activiteiten die aansluiten bij hun persoonlijke interesses.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via info@ontmoetendoe.nl

Comments

  • MyBeat | jun 2,2016

    Toen mijn vader dood ging kwam mijn moeder er opeens alleen voor te staan. Dat effect was ongekend. Opeens moest ze overal alleen naar toe, alleen naar anderen die wel samen waren en haar niet anders kende dan samen met mijn vader. Maar ook alleen initiatieven ontplooien, actief en bewust contact zoeken met anderen en dat allemaal in een fase van rouwverwerking. Ik heb me pas later, was natuurlijk zelf ook bezig met rouwverwerking, beter gerealiseerd.

    Natuurlijk is het voor iedereen verschillend en ‘nee’, niet iedereen valt terug in eenzaamheid, maar feit blijft dat het helpt als er een initiatief is wat het contact leggen gemakkelijker maakt. Een initiatief dat zorgt dat je niet overal alleen naar toe hoeft. Dat idee blijf bij mij hangen. Je gaat er op ‘kauwen’ en het aan anderen voorhouden. Ongeveer hetzelfde maakte Alexander mee, beiden waren we op zoek naar een middel om andere moeders en vaders te helpen.

    In een kleinschalig onderzoek wat we hebben gedaan kwam een ding zeker aan het licht, dating is taboe. Het gaat veel meer om initiatieven met anderen zonder romantiek. Het is moeilijk om alleen ergens op af te gaan en heerlijk als die hobbel samen met anderen genomen kan worden. Eenmaal bij de activiteit loopt het meestal wel, maar die eerste stap…. Dat is een berg!

    Wij willen daar een bijdrage aanleveren. Niet alleen om eenzaamheid op te lossen, maar zeker ook om het te voorkomen.